Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) tag cloud

Is maatschappelijk verantwoord ondernemen een hype?

Je bent ongetwijfeld al eens de begrippen maatschappelijk verantwoord ondernemen (ook wel MVO genoemd), of duurzaamheid tegengekomen. Daar wordt in ondernemerstijdschriften, op congressen en op internet veel over gepubliceerd.  Maar wat betekenen die begrippen nu eigenlijk voor jou als ondernemer?

Moet je – als je winst wilt maken – toch echt iets doen met MVO? Of is het een hype die je bijvoorbeeld als zzp’er rustig aan je voorbij kunt laten gaan? Gerrit Woerts interviewde MVO- expert Leontine Vreeke over dit onderwerp.  Dirk van der Veen legde haar antwoorden vast in een serie filmpjes. We zijn benieuwd hoe jij na het bekijken van deze video’s over maatschappelijk ondernemen denkt. Is MVO voor jou een hype, of een waardevolle uitdaging?

Leontine Vreeke over MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen: wat is dat nu eigenlijk en wat kun je ermee? Leontine Vreeke legt in haar boek ‘ Met je Boerenverstand, praktisch handboek voor maatschappelijk verantwoord ondernemen’ helder uit hoe je MVO kunt toepassen in jouw bedrijf. Maak kennis met Leontine en haar blik op  maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Er zijn ondernemers die MVO een marketingtruc vinden. Wat vindt Leontine daar van en wat is het risico als je MVO als een hype ziet ?

MVO is een breed begrip. Doen kleine bedrijven wel aan MVO? Of is dat te duur of ingewikkeld?

En? Welke MVO-principes pas jij al ongemerkt toe? In het volgende filmpje vertelt Leontine over een case van het bedrijf Ladage Beheer BV, bekend van Bram Ladage (patat) en de Brood Express.

Wat vind jij? Is MVO een hype, of zou je ook wel een MVO-bedrijf willen zijn? Wat zijn goede handvatten om als zzp’er met MVO te starten? Onderaan dit blog vind je een aantal downloads, die je kunnen helpen om MVO te ondernemen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen begint bij jezelf, maar je kunt het ook groter aanpakken. Laat je inspireren door het principe van de ‘duurzame keten’.

MVO richtte zich tot nu toe vooral op planet en profit. Veel aandacht ging naar het milieu en behoud van onze planeet. Het verhogen van het welzijn van mensen en het welzijn van onze maatschappij is een onderbelicht aspect geweest. Leontine ziet de tendens en de noodzaak om juist nu ook het people aspect te belichten.

Er valt veel meer over MVO te vertellen. De beste manier om meer inzicht te krijgen is door er praktisch mee aan de slag gaan. Om je op weg te helpen hebben we hieronder enkele checklists en leestips voor je.

MVO voor jou

Wil je ook starten met MVO? Hieronder vind je enkele downloads die je dan kunt gebruiken.

Wil je eerst meer lezen en leren over MVO? Dan vormen deze boeken een mooi begin.

We zijn benieuwd naar jouw mening. Vind jij MVO een hype, of wil je er juist mee aan de slag? Laat gerust je mening achter onder dit blog.

Vond je dit een waardevol blogartikel? Deel het dan door op een van de knoppen onder dit blogartikel te klikken. Alvast bedankt daarvoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *